2009. április 29.

10 things...

I hate the way you talk to me,
And the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots
And the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
It even makes me rhyme.
I hate the way you’re always right,
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh,
Even worse when you make me cry
I hate it when you’re not around,
And the fact that you didn’t call
But mostly I hate the way I don’t hate you,
Not even close…
Not even a little bit…
Not even at all.

DOA

shit

A depresszióra a legjobb gyógymód a változás, nem? Egyelőre maradok a Coffee Prince-nél, aztán irány a fodrász, a piercinges, a koplalás. Megváltozok én, ha így nem vagyok elég jó senkinek, rohadjak meg!

2009. április 27.

...?

Nem értem, nem értem, nem értem.

2009. április 26.

Just like

2009. április 23.

Memories

Sötétség mindenütt. Ő pedig fut bele a feketeségbe, éppen úgy, ahogy elképzelte anno. Akkor azt kívánta, bár valóság lenne, most azt, bár csak álmodni. De nem álom. Csak fut, ő maga sem tudja, merre. Bárhol jobb, mint itt. Bárhogy jobb, mint így. Aztán vége a sötétségnek. Színes vásznak mellett fut, ismerős arcok, ismerős helyek, ismerős helyzetek mindenütt, s mire felfogná, hogy a saját emlékeit hagyja maga mögött, már el is tűntek. Ő pedig elérkezik oda, ahová mindig is vágyott. A perem, ahonnan levetheti magát, ahonnan csak zuhan és zuhan, míg véget nem ér a világ. Már régen döntött. Most mégis visszanéz, vissza akar menni, újra meg akarja nézni azokat a képeket, talán újra érezné azt, amit akkor. Egy lépés, kettő. Már ott áll maga előtt, több példányban. Csak néhány másodperc. Megfordul, és újra futni kezd. Aztán csak zuhan és zuhan, míg véget nem ér a világ...

2009. április 22.

Dreamless

Utálom ezt az egészet, bár ne is léteznék!

2009. április 21.

"I can see myself dreaming"

Random naplózás

Wáá, ki kéne raknom magamra, hogy plázapicsák kíméljenek. Miért hiszik azt a 15 éves kiscsajok, hogy az idősebbekkel való lógás menővé teszi őket? Meg amúgy is, támogassa a jövőjüket az OTP, nem vagyok segélyszervezet. Még, ha normálisak lennének, de ezek csak a szemhéjpúderek csillámosságáról tudnak fecserészni, mintha egyéb dolog nem is létezne a világon. Hagyjatok engem békén.
Nah, mindegy, pénteken mozifanatikusok éjszakája, tavaly is jó volt, most is az lesz. Ügynöktársaim nem jönnek, pedig ez a hármunk programja lett volna, mint a legtöbb ilyen. Majd legközelebb. Így is lesz társaság, de azért Li és Nó ügynök nélkül nem lesz ugyanaz...
Próbálok elszakadni kicsit, meglátjuk, hogy sikerül. Lassan megkapjuk megint a faktválasztós papírokat, maradok az eddiginél, azt hiszem. Utolsó évben már minek változtassak? Igaz, könnyebb lenne, ha tudnám, hova megyek tovább. Eddig volt tervem, már annak sincs értelme. Valószínűleg marad ELTE BTK, utána legfeljebb TKBF, vagy megyek bátyám után. Meglátjuk. Időm még van. Aztán majd meglátjuk...

2009. április 20.

2009. április 19.

Collapse

Neked ez jó? Mert nekem nem. De ha így gondolod, akkor köszönök mindent. Te mondtad, hogy a barátom akarsz lenni. De úgy tűnik, a következetesség erre már nem vonatkozik. Sajnálom. Valamelyik fél mindig jobban szereti a másikat, hm? Nem gondoltam volna, hogy ez a barátságban is így működik.

Just because

Három pont és egy kérdőjel. Ennyi vagyok.

Reklámszagú, de Szentendre és gyönyörű

Az állomás, a Főtér, a templomok, a kőtár, a korzó, a skanzen, a PMK, a sétálóutca, a Görög utca, az aluljáró, a Templomdomb, a múzeumok. Szentendre. Szeretem.

2009. április 17.

Language exam

Holnap vizsga. Szorítsatok.

Destruction

Azt hiszem, ennyit érdemeltem. Érdektelenséget. Kedves. Érthető. Már megszoktam. Szeretnék én is olyan vastag bőrt. Akkor leperegne. Így rosszul esik. De majd túlteszem magam rajta. Sajnálom. Ilyen vagyok. Nehéz elviselni. Talán próbálkoztál egy ideig. Nem számít. Már úgysem számít. Ideje leszámolni a világommal. Fájni fog. Nem is fogja megérni. De úgyis mindig hülyeségeket csinálok. Ez már úgysem számít.

2009. április 15.

"You can't fight a ghost..."

"-Hello, Echo! How are you feeling?
-Did I fall asleep?
-For a little while.
-Shall I go now?
-If you like."

Dollhouse

2009. április 13.

Síkon csúszás, elbotolás

Csöngettek, zaj lentről, beszélgetés. Hallom a nevemet, de megvárom a következő, már türelmetlenebb hangot, könnyebb úgy tenni, mintha nem hallottam volna, mint beismerni, hogy csak nem volt kedvem meghallani.
-Hé kislány!
-Hé, na mi van?
-Hallod, egész emberi formád lett. Vigyázzá', még a végén bejössz.
-Kösz. Mit kerestek?
Tartalmas a beszélgetés, még pár megjegyzést böknek felém, a hajammal, a szememmel, a kinézetemmel kapcsolatban. Csipkelődnek és nevetünk, és élvezem, hogy sikerült kellemes csalódást okoznom. Kicsit sürgölődöm velük a konyhában, közben már máshol járok gondolatban. Átadhatnál egy kis ihletet, megint semmi kedvem az egészhez, legszívesebben cipőbe bújnék és kiszaladnék a világból, talán boldog lennék attól, hogy nem bonyolítom senki életét, legfőképpen a magamét nem. Mennyivel egyszerűbb lenne. Jöhetne megint egy "ha" kezdetű kérdés, pontosabban valami olyasmi, hogy "mi lenne, ha", de helyette marad a nagy semmi, nincs semmim, nem kellek senkinek, milyen nyomasztó. Talán észre sem venné senki, ha eltűnnék.

2009. április 12.

Ha


Ha nem lennék... hiányoznék bárkinek is?

Buli

Nem volt olyan nagy buli, mégis jó volt. Kis leülős, hülyéskedős, napozós, nyugis valami. Újabb aranyköpések társultak a már meglévőkhöz, újabb sztorikat gyűjtöttünk be. Ígéreteket megszegtek, újabbakat tettek, sokkal igazibbnak tűnt volna, ha nem derül ki reggel, hogy már azelőtt megszegték, mielőtt kimondták. Hát igen. A Csirkék is tudnak olvasni. És onnan lehet tudni, hogy hazudnak, hogy mozog a szájuk.

2009. április 6.

Midnight

Ezüstös derengés az ágytakarón, fázósan rándul meg, mintha a rideg fényt akarná elkergetni magáról. Vékony ujjak markolják a semmit, időnként megremegnek, nincs rémálom, nincs semmilyen álom, üveges szemek merednek a sötétségbe. Emlékképek, beszélgetések, képfoszlányok peregnek előtte, azokat nézi.
-Mondtam neki, hogy még várok egy kicsit. Ha nem figyel oda, szakítunk.
-Csak azért, mert nem képes azt mondani, hogy szeret?
-Te ezt nem érted...
Nem, te nem érted. Ő ért mindent, régen nem értette volna. Aztán jöttek és végigtapostak rajta, nem is egyszer, mindent egy kis ostoba szónak köszönhetett. Azóta nem mondja komolyan. Manapság úgysem számít senkinek.
Köhögés, majd csend, valami végigfolyik az arcán. Összezáródnak az ujjak a semmi körül, majd felül a kócos kis ágylakó, s zsebkendőért nyúl. Másodpercek alatt vörösre festi a tenyérnyi papírfecnit, következőt vesz, nem sokára elalszik. Reggelre nyoma sincs az éjszakának, csak az a pár foltos galacsin marad az ágy mellett.

2009. április 5.

Szombat

Tegnap először itthon, aztán zsibi, párszor Szupi, majd Zöld Teknős. Nevetés Linával és Ferivel, sokszor, halkan, mániákusan, görcsösen. Nem feltétlenül ilyen sorrendben. A szoknya ugyan kicsi lett, de mit számít, ez csupán negatív megerősítése annak, amit eddig is tudtam. ZT után város, későn értem le, a srácok már részegek, én meg futhatok utánuk, nehogy valami hülyeséget csináljanak. "Bocsi, francia" talán sértő volt neki, ma már úgysem emlékszik rá, tehát nem számít. Telefontördelés, sim-kártya keresés, ez már menthetetlen. Hazaengedtük, az iratait betettük a zsebébe, ha valami baja esne, legalább kirabolhassák. Aztán biliárd, sok-sok cigi, ostoba fogadás, vesztettem. A következményekről hallgatok, remélem, ő is. Telefonálás innen, telefonálás onnan, mindketten fixálunk egy helyet, majd mehet a menet, fejemben már dübörög az az átkozott ritmus, leérünk a strandra, nem is tudom, miért hívják így, szerintem itt már senki nem fürdik. Játszótér, részeges nyakbaugrások, "de réééég láttalak". Nem maradtam már sokáig, talán szerencse is, a csapat nagy részét már nem ismertem, nem is akartam. Éjfélre itthon, pár percig még bámultam a telefont, majd empéhárom a fülbe és alvás. Reggelre lekapcsolt, a hajam úgy maradt, mint tegnap volt, kész csoda. Jó hétvége volt.

2009. április 1.